Ansamblurile folclorice şi formaţiile de căluşari „Mugurelul”, copii şi tineri, din Costeşti, au fost înfiinţate în anul 1997, în cadrul Casei de Cultură din localitate. Acestea au valorificat scenic jocuri şi dansuri căluşăreşti specifice zonei de sud a judeţului. Formaţiile au fost laureate la toate festivalurile judeţene, naţionale şi internaţionale de folclor la care au participat. Între acestea, se numără: „Căluşul Românesc”, de la Caracal şi Slatina, „Cătălina”, din Iaşi, „Peştişorul de aur”, Tulcea, „Dorna, plai de joc şi cântec” de la Vatra Dornei, „Dobroge, mândră grădină!”, Constanţa, „Carpaţi”, din judeţul Argeş, „Brâuleţul”, de la Curtea de Argeş, „Dumitru Tudor Refu”, Costeşti-Argeş, festivalurile de la Botoşani, Sibiu, Timişoara, Năvodari, Găeşti, dar şi festivaluri în străinătate, la Taskopru, în Turcia şi Naskov, în Bulgaria.
Formaţiile din Costeşti au fost invitate la numeroase emisiuni folclorice realizate de TVH şi Muscel TV sau la televiziunile specializate, precum Etno şi Favorit.
Ansamblurile reunite au în componenţă un număr de cincizeci de persoane. Instructorul formaţiilor este coregraful Cristi Călin, iar directorul artistic, Dorel Ilie. Cei doi şi-au adus o contribuţie semnificativă la revigorarea jocurilor căluşăreşti din sudul judeţului Argeş, în localităţile Stolnici, Ungheni, Recea sau Buzoeşti, renumite pentru formaţiile de căluşari pe care le pregătesc.Mugurelul-Costesti-Arges