Szeremle a fost unul dintre primele sate care au înfiinţat o formaţie de dans popular, în 1927. Cu excepţia anilor celui de-al doilea Război Mondial, activitatea formaţiei s-a desfăşurat neîntrerupt încă de atunci, aceasta aniversând, în 2007, 80 de ani de existenţă. În afara spectacolelor din Ungaria, dansatorii au reprezentat satul natal, Szeremle, în străinătate, în numeroase ţări, din Suedia până în Italia şi din Germania până în Turcia.
Misiunea principală a Companiei de Dans este aceea de a cultiva şi de a promova tradiţiile populare din Szeremle, dar repertoriul acesteia cuprinde şi dansuri tradiţionale reprezentative pentru cele mai importante grupuri etno-culturale ale Ungariei. Coregrafii formaţiei sunt Ignác Kádár şi Anett Nagy, directorul este Zsuzsa Kissné Kovács, în timp ce dansatorul principal este Zoltán Kis.
Grupul este acompaniat, de 16 ani, de Orchestra Bácska. Aceasta interpretează cântece tradiţionale ungureşti de peste 20 de ani şi are în componenţă, ca membri permanenţi, pe Gabriella Eördögh (vioară), Tibor Kis (violă) and Zoltán Ótott Kovács (contrabas).
Repertoriul formaţiei include: dansuri din Szeremle, “Csardas”, dansuri din Câmpiile sudice, “Viharsarok”, Dansul fetelor din Gagybátor, dansuri din regiunea Satu Mare, “Atmosferă în Rimóc”, “Dans ritmat din Szék”, dansuri din Bonţida, dansuri ale Ceangăilor din Moldova, dansuri din Csíkszentdomonkos.

pic_szeremle01