Ansamblul folcloric „Klek” s-a născut în 1980, având ca misiune păstrarea costumului popular, a culturii tradiţionale croate şi, mai ales, a celei din regiunea Ogulin. Grupul are peste două sute de membri, împărţiţi în două ansambluri folclorice: un grup de „seniori”, trei grupuri de copii, un grup vocal bărbătesc, un grup vocal de femei şi interpreţi la „tambura”.
Grupul folcloric „Klek” şi interpreţii la „tambura”, care sigură acompaniamentul pentru dansurile tradiţionale, numără patruzeci de membri. Repertoriul include cântece şi dansuri tradiţionale din diverse regiuni ale Croaţiei – Ogulin, Bizovac, Baranja, Bratina, Split, Lika, Međimurje, Bilogora, Dubrovnik, Ražanac, Vrlika, Hvar şi Bunjevac.
Ansamblul are în patrimoniu două sute de costume populare autentice, multe dintre ele fiind restaurate.
Formaţia a fost invitată la festivaluri de folclor atât în Croaţia, cât şi în străinătate – Ungaria, Turcia, Franţa, Belgia, Olanda, Cehia, Portugalia, Coreea, Austria, Italia, Polonia, Statele Unite şi Spania. În iunie 2001, Ansamblul a înregistrat un album care cuprinde cântece tradiţionale din regiunea Ogulin.
Ansamblul folcloric „Klek” este organizatorul unor evenimente culturale importante, precum Festivalul „Igra kolo” de la Ogulin sau Festivalul Internaţional de Folclor pentru Copii „Curcubeul”.
Preşedintele Ansamblului este Josip Bertović, iar directorul artistic este Nikolina Luketić.

Croatia